patos logo novi

 

 

 

DRAMSKE RADIONICE

!!! UPIS GENERACIJE 2018/19.

INFO-ČAS 13. septembar !!! 

 

Radionice2018

PATOS je 90-ih godina bio poznat po svom podmlatku PATOS-T (tinejdžeri), a kasnije i PATOS-D (deca). 

Danas, PATOS nastavlja sa ovom tradicijom, te od februara 2012. održava dramske radionice za decu i mlade. 

Dramske radionice pozorišta PATOS namenjene su deci i mladima koji žele da steknu dramske veštine, kroz igru oslobode svoju kreativnost i prošire interesovanja i znanja. Polaznici se upoznaju sa savremenim pozorišnim izrazom, savladaće osnove glume, ali i unaprediti postojeće glumačke sposobnosti. Svaka grupa će proći kroz proces koji je prilagođen godinama polaznika.

Metodologija se bazira na interkulturalnom učenju kroz dramu i kreativnom dramskom procesu. Ove dve metodologije razvijaju kako individualni, tako i rad u grupi. Jedan od fokusa radionice je rad na improvizaciji, kroz koju se razvija stvaralačka impulsivnost, kao i suštinska kreativnost. Polaznici dramskih radionica razvijaju i svoje samopouzdanje, unapređuju komunikativnost i prevazilaze strah od javnog govora i nastupa. Finalni proizvod svake grupe je prezentacija rada u obliku otvorene radionice, na kojoj će polaznici demonstrirati naučeno kroz predstavu/performans, koristeći lični materijal uobličen od strane voditelja radionica. 

Facilitatori PATOS-a su se godinama usavršavali na raznovrsnim seminarima vezanim za teatar u zemlji i inostranstvu sa najeminentnijim stručnjacima iz različitih oblasti. Neki od tih stručnjaka su: Orasio Salinas (Meksiko - scenski pokret i pantomima), Salvatore Tramaćere (Italija - režija), Marko Baljani (Italija - narativni teatar), Saša Rakef, Urban Belina, Goran Završnik (Slovenija - performans i ulični teatar), mr Sunčica Milosavljević (Srbija - izgradnja lika, interkulturalno učenje kroz dramu), Žiga Čamernik (Slovenija - Li Strasbergova metoda glume), Alban Varet (Francuska - ulični teatar, akrobatske i cirkuske veštine).

Voditelji radionica su glumci PATOS-a sa dugogodišnjim iskustvom, ujedno i sertifikovani dramski pedagozi od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Evropske Unije kroz Program podrške civilnom društvu.

Radionice su opredeljene za tri starosne grupe:

Grupa za osnovce od 1. do 4. razreda;
Grupa za osnovce od 5. do 8. razreda;
Grupa za srednjoškolce.

Radionice traju od septembra do juna, a održavaju se DVA PUTA NEDELJNO u prostorijama Centra za kulturu Smederevo. Svaka radionica traje 75 minuta, a svaka grupa imaće ukupno po 73 termina i po jedan javni pozorišni nastup na kraju.

Da bi učestvovao u PATOS-ovim radionicama, potrebno je da imaš najmanje 6 godina

CENA: Ukupna cena za celu sezonu dramskih radionica iznosi 18.000 dinara. Plaćanje se vrši u 9 mesečnih rata od oktobra do juna. Mesečna rata iznosi 2.000 dinara. U slučaju dva polaznika iz iste porodice, ostvaruje se popust od 50% za jedno dete.

Prijavni formular za radionice možeš preuzeti OVDE.

Više informacija putem telefona 064/890-81-73 ili 064/890-81-70

VIDIMO SE NA SCENI!