patos logo novi

 

 

 

uLICE kulture

at

PATOS je ove godine objedinio bioskop i svoje pozorišne aktivnosti na otvorenom tokom leta, kao i saradnju sa orkestrom Svetlost u program pod nazivom „uLICE kulture“. Ovaj program skreće pažnju na značaj javnih prostora grada (trgovi, parkovi i dr) za realizaciju kulturnih programa, posebno namenjenih mladima. Aktivnosti su posebno namenjene mladima, kako bi se razvio odnos sa javnim prostorima, i inspirisali drugi da ove prostore dožive kao forum za stavove mladih i njihove ideje. „uLICE kulture“, s druge strane su i program za razvoj publike u javnim prostorima, odnosno program koji umetnost i građane sučeljava „lice u lice“, van tradicionalnih sala i dvorana.

Program je realizovan u periodu između 17. avgusta i 7. septembra. Sastojao se od niza aktivnosti: Bioskopska dvorana „Dunavski park“, Pozorišna scena „Vinski grad“, Koncertna dvoraana „Dunavski kej“ i Pozorišna scena „Trg“. U sklopu ovih celina prikazano je 6 filmskih projekcija, 2 pozorišne predstave i jedan celovečernji koncert klasične muzike. Svi programi su bili besplatni.  

Projekat je realizovan uz podršku Resurs centra „Omladina JAZAS-a Požarevac“ u okviru projekta „MLADI SU ZAKON – Braničevski i Podunavski okrug“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta. Kada je o Smederevu reč, odobren je samo jedan projekat - „uLICE kuture“, a opredeljena sredstva iznosila su 65 000 dinara.