patos logo novi

 

 

 

LOTREK

lotrec smederevo ORANZLOTREK je lokalni centar za podršku nastavnicima koji se bave dramskim radom s decom i mladima. LOTREK centar organizuje seminare za primenu dramskih metoda u obrazovanju i vaspitanju, uključuje nastavnike u kreativne dramske radionice, upriličava susrete sa stručnjacima (psiholozima, pedagozima, praktičarima obrazovne drame, profesionalnim dramskim umetnicima i dr), organizuje smotru dečjeg i omladinskog dramskog stvaralaštva nastalog kroz kreativni proces.

Osnivanje LOTREK centara je ostvareno kroz projekat OSTRVA / ISLANDS, koji je finansiran od strane Evropske Unije kroz program „Podrška civilnom društvu“ i sufinansiran od strane Vlade Republike Srbije – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

U Regionalnom centru Smederevo, u februaru 2014, održan je trening za vođenje LOTREK centara, na kome je učestvovalo preko 40 učesnika – nastavnika, učitelja, vaspitača i omladinskih lidera.

LOTREK centri su osnovani u Beogradu, Zrenjaninu i Smederevu. 

 

Centar za kulturu Smederevo i PATOS su partneri ovog projekta i predstavljaju smederevski LOTREK resurs centar. Članovi PATOS-a, zbog svojih kompetencija stečenih kroz IDEAL program, koordiniraju LOTREK centrom, dok će Centar za kulturu Smederevo pružati potpunu logističku podršku.

EU flag normal

Projekat finansira Evropska Unija
kroz program „Podrška civilnom društvu“.

 

logoProjekat se finansira iz budžeta Republike Srbije
– Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.